Paardenosteopaten.be

Voedingsadvies bij paarden

Jouw paard, jouw topatleet!

Om topatleet te worden en te blijven, dienen zowel paard als ruiter in harmonie te zijn met elkaar.

De paarden kunnen bij Benjamin als Sofie terecht. De ruiters kunnen door Sofie verder geholpen worden in de humane praktijk.

Maak hier je afspraak

Onafhankelijk voedingsadvies voor paarden


Een goed uitgebalanceerd rantsoen is voor een paard net als voor elk ander levend wezen van groot belang. Gezien een paard zo’n 14 tot 16 uur per dag spendeert aan eten kan er in die tijd heel wat voer verorberd worden. Bovendien heeft elk paard zijn eigen specifieke behoeftes. Groot, klein, dik, dun, ras, recreatief, topsporter, veulen, senior… zijn allemaal factoren die de behoeften van het paard bepalen. Dus kan er ook veel fout lopen. Hierbij kan een goed advies en individueel rantsoen voor elk paard van pas komen.  


Een paard is een sober dier.

Een paard is van nature een sober dier en gaat in de natuur vooral op zoek naar grassen en kruiden, liefst afgewisseld met zaden, bijvoorbeeld wilde haver, gerst of peulvruchten. Gezien wij als paardenliefhebber beslist hebben onze geliefde viervoeter te domesticeren is het onze plicht ervoor te zorgen dat wij de natuurlijke behoeften van het paard zo goed mogelijk aanvullen. Hiervoor is ruwvoer uiteraard het hoofdingrediënt maar krachvoer en supplementen kunnen een belangrijke aanvulling zijn om de nodige energie, vitamines, mineralen, etc. in het dagelijkse rantsoen aan te vullen.  


Waarom onafhankelijk voedingsadvies.

Als onafhankelijk voedingsadviseur zijn wij aan geen enkele voerhandelaar, producent of vertegenwoordiger verbonden. Wij kijken welk voer bij de klant voor handen is, wat de mogelijkheden zijn en stemmen het rantsoen daarop af. We berekenen de ideale verhoudingen, voertijden, gewichten en sturen bij of vullen aan. Het is hierbij niet onze bedoeling om voer te verkopen maar enkel gepast advies te verlenen en het management van elk paard individueel te optimaliseren.


Doordenkertjes

Veel van volgende quotes hebt u waarschijnlijk zelf al eens gehoord of misschien zelf al uitgesproken, maar zijn deze dan eigenlijk wel goed onderbouwd?


“Ik train mijn paard iedere dag dus krijgt hij/zij topsportmengeling”


“Als mijn paard flink geweest is en goed getraind heeft, geef ik hem als beloning een flinke schep krachvoer extra”


“Mijn paard eet echt alles op, als ik ’s morgens in de stal kom is zelfs al het stro opgegeten”


“Mijn paard sopt zijn ruwvoer in de drinkbak omdat dat lekkerder is”


“Mijn paard is te dik, moet op dieet dus krijgt ze maar de helft van wat de anderen krijgen”


“Voordroog/kuil is veel feller dan hooi dus mogen we er niet zoveel van geven”


Hoe gaan wij te werk?


Voedingsadvies aan huis


U vult ons contactformulier op de website in of belt ons op het gsm nr.

0478 53 70 86

Wij komen bij u langs om uw paard te meten, de body condition score te bepalen en zijn ideaal gewicht vast te stellen.

We kijken wat uw paard op dit moment gevoerd wordt. Porties wegen, voertijden, voer bekijken enz.

Dan wordt er een berekening gemaakt wat uw paard effectief binnen krijgt en waar er eventueel een tekort of overvloed aan is.

Hierna volgt een berekening en een “voorstel van rantsoen” met het nodige advies om uw voerschema zo optimaal mogelijk te krijgen.

Uiteraard moet het paard hierbij ook opgevolgd en eventueel nog bijgestuurd worden. Dit best na een 2tal maanden.Voedingsadvies op afstand


U vult ons contactformulier op de website in of belt ons op het gsm nr.

0478 53 70 86

Na contact ontvangt u via mail een uitgebreid invulformulier waar u alle nodige gegevens i.v.m. uw paard, het huidige rantsoen, eventueel foto’s en het management invult.

Op basis van deze gegevens wordt de behoefte voor uw paard berekend en het nodige advies opgesteld. Na max. 1 week ontvangt u van ons een mail met de rantsoenberekening en het juist voedingsadvies. Hierbij raden wij u ook aan om de nodige feedback te sturen zodat wij nog kunnen bijsturen.


Tarief:

Voedingsadvies aan huis

Rantsoenberekening:      € 75

Verplaatsingskosten:

<= 10 km                    € 5

10 km < 20 km              € 10

20 km < 40 km            € 20

40 km < 80 km                € 30


Voedingsadvies op afstand

Rantsoenberekening:      € 60