Paardenosteopaten.be

Wat doen we?

Jouw paard, jouw topatleet!

Om topatleet te worden en te blijven, dienen zowel paard als ruiter in harmonie te zijn met elkaar.

De paarden kunnen bij Benjamin als Sofie terecht. De ruiters kunnen door Sofie verder geholpen worden in de humane praktijk.

Maak hier je afspraak

Wat is osteopathie?


Als we naar de naam kijken - osteo betekent bot en pathos betekent ziekte - zouden we verwachten dat een osteopaat alleen botten behandelt, zoals de wervelkolom bijvoorbeeld.

Hoewel de wervelkolom en het bekken een centrale plaats in de behandeling innemen, worden ook de spieren, de bloedvaten,  het zenuwstelsel, de hoefstand, het gebit en de voeding van het paard bij de behandeling betrokken.

Eén van de belangrijkste principes van de osteopathie is juist dat het paard in zijn totaliteit bekeken wordt. Op de plekken waar klachten aanwezig zijn, is zeker niet altijd de oorzaak van de klacht!

De paardenosteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en zal door middel van corrigerende handgrepen proberen het probleem aan te pakken.


Wat doet een paardenosteopaat?


Een paardenosteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen van het paard in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spier- en fasciale technieken. Deze aanpak is  zacht en paardvriendelijk.

De paardenosteopaat is geen dierenarts, maar een aanvulling hierop. Hij moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen.

Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.


Voor welke klachten?

Lees meer

Hoe ziet een behandeling er uit?

Lees meer